Actueel

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws!

ANBI status ingetrokken :(

Beste donateurs,
Salam alaikoem warahamtoellaah

We brengen jullie op de hoogte van een recente ontwikkeling: per 1 februari heeft de belastingdienst besloten om met terugwerkende kracht vanaf 17 juli 2023 onze ANBI-status in te trekken. Ondanks inspanningen om deze beslissing aan te vechten, heeft Salaam Foundation voor Science Education and Humanitarian Work deze status verloren door het niet tijdig indienen van jaarrekeningen, een essentiële vereiste voor het behouden van de ANBI-status. Wij begrijpen het belang van een accurate administratie en streven ernaar hieraan te voldoen. Door de handmatige verwerking van donaties in het verleden, was het een uitdaging om financiële rapportages op tijd gereed te hebben. Gelukkig hebben we nu, dankzij ons DevOps-team, dit proces geautomatiseerd.

Het samenstellen van de benodigde documentatie voor onze financiële administratie is tijdrovend, vooral als vrijwilligersorganisatie met beperkte beschikbaarheid. We zijn druk bezig geweest met het uitbreiden van ons vrijwilligersteam om onze financiën te ondersteunen. Daarnaast zijn we afhankelijk van financiële gegevens van de boekhouder uit Marokko, die cruciaal zijn voor onze boekhouding. De Belastingdienst heeft ons helaas onvoldoende tijd gegeven om deze informatie correct aan te leveren. Ondanks deze tegenslag beloven wij jullie alle jaarrekeningen te publiceren zodra deze beschikbaar zijn.

Dit nieuws kan zorgen baren, maar onze toewijding aan humanitaire projecten blijft ongewijzigd. Jullie steun is cruciaal en maakt een blijvend verschil, onafhankelijk van onze formele status.

We verbinden ons ertoe om transparant te blijven en zullen alle ontwikkelingen met jullie delen. Hartelijk dank voor jullie voortdurende steun en vertrouwen in onze missie.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van Salaam Foundation voor Science Education and Humanitarian Work

Deel met vrienden/familie: