Plant een boom

Plant een boom en pluk een vrucht voor jezelf en voor je naasten
Donatiedoelstelling voor dit project: € 10.000
100% gedoneerd/€ 0 te gaan.
Doneer Nu

De impact van jouw donatie

Het planten van bomen is niet voor niets een sadaqah djaariyah (voortdurende liefdadigheid). De levensverwachting van olijfbomen kan zelfs 3.000 jaar zijn. Niet ver van ons in Nederland, 800 jaar nadat de moslims verdreven waren uit Andalusië tref je tot de dag van vandaag allerlei vruchtbomen gaarden die gerealiseerd zijn door de moslims toen der tijd.

Generaties maar ook dieren en het klimaat kunnen voordeel halen uit het beplanten van lege grondgebieden. Anes (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft gezegd dat de boodschapper van Allah ﷺ heeft gezegd: “Er is geen moslim die een boom plant, of gewassen zaait en er een vogel, een persoon of een dier van eet; dan zal het voor hem als liefdadigheid gelden.” Overgeleverd door al-Boekhaarie.

Gepersonaliseerd certificaat  

Ontvang een digitaal gepersonaliseerd certificaat (via email) door vruchtbomen te planten. Help mee om de aarde bewoonbaar te maken en generaties te voorzien van een vaste inkomen. Als bewijs van je donatie ontvang je een certificaat met jouw naam erop of de naam van degene namens wie je bomen wil planten.

Plant een boom en ontvang een persoonlijk certificaat voor jezelf en je geliefden.

Waar gaat jouw donatie heen?   

Alle bomen die wij planten planten wij in het Noordoosten van Marokko. Een uitgestrekt gebied met een totaaloppervlakte van 90.127 km². Dit gebied alleen is twee keer groter dan Nederland. Wij kiezen arme gebieden uit en sluiten een overeenkomst uit met lokale overheid en de lokale bevolking om op een duurzame manier de vruchtbomen te behouden. Wij houden je op de hoogte van het planten van je boom door middel van een email waarin een foto met een naamlabel.

1700

Bomen gedoneerd

Deel met vrienden/familie: